despagubiri accidente rutiere

despagubiri accidente rutiere

În urma unui accident rutier puteți suferi pierderi materiale și/sau leziuni ușoare sau chiar foarte grave ce vă pot pune viața în pericol. Dacă ați fost victima unui astfel de eveniment nefast, puteți obține despăgubiri accidente pentru vătămări corporale (despăgubiri accidente rutiere).

Obținerea de despăgubiri în cazul unor accidente rutiere este cel mai just lucru de care poate beneficia victima unui astfel de eveniment nedorit. Este cunoscut faptul că accidentele rutiere produse pe șoselele din România pot cauza prejudicii enorme. În funcție de gravitatea accidentului, aceste prejudicii pot fi atât fizice, cât și materiale, iar victimele sau moștenitorii acestora sunt persoanele afectate. Suferințele victimelor accidentelor rutiere nu pot fi cuantificate la valoarea lor reală. Cu toate acestea, victimele pot obține o compensație materială care să le aducă o oarecare compensare și alinare.

De ce este benefic pentru dumneavoastră să apelați la avocați specializați pentru a obține despăgubirile din accidente rutiere sau despăgubiri pentru vătămări corporale din accident?

Avocații specializați în dreptul asigurărilor ai Casei de Avocatură ”Silitră & Asociații” vă pot reprezenta în instanță pentru procese de despăgubiri accidente rutiere.

Ce servicii vă putem oferi pentru procesele de despăgubiri accidente rutiere?

√ Putem să obținem pentru dumneavoastră daune morale pentru a vă putea compensa din suferința provocată în urma accidentului.

√ Vom recupera toate cheltuielile materiale cauzate de producerea accidentului respectiv.

√ Prin partenerii și colaboratorii noștri, putem efectua expertize medicalecare să reflecte dimensiuneasuferinței prin care treceți.

√ În cazul în care nu sunteți vinovat de producerea accidentului în totalitare, Casa de Avocatură ”Silitră & Asociații” face totul pentru câștigarea procesului în instanță și obținerea tuturor despăgubirilor din accidente rutiere cuvenite.

√ Vom dobândi toate actele necesare în instanță pentru a putea obține despăgubirile corecte.

√ Acordăm consultanță juridică pe întreaga perioadă de desfășurare a procesului pentru recuperarea despăgubirilor.

Ați călătorit în Europa și sunteți victima unui accident rutier ce a avut loc pe teritoriul uneia dintre țările: Ungaria, Austria, Slovenia, Italia, Franța, Spania, Portugalia, Germania, Belgia?

Puteți apela cu încredere la specialiștii Casei de Avocatură ”Silitră & Asociații” pentru a obține despăgubiri din accidente rutiere petrecute pe teritoriul oricăreia din următoarele țări: Ungaria, Austria, Slovenia, Italia, Franța, Spania, Portugalia, Germania, Belgia.

despre despagubiri accidente rutiere

Ai fost victima într-un accident rutier? Contactează-ne acum și află informativ ce valoare poți obține pentru despăgubiri accidente rutiere. Tel. 0770 709 526, e-mail secretariat@bogdansilitra.ro

Un avocat specializat în dreptul asigurărilor va prelua cazul dumneavoastră și va obține despăgubirile corecte cuvenite în urma evenimentului rutier în care ați fost implicat dumneavoastră sau un membru al familiei dumneavoastră.

avocat despagubiri accidente

Ce valoare se poate obține drept daune morale accidente rutiere?

Valoarea maximă cumulată pentru daunele morale în caz de deces și vătămări corporale ce se pot obține ca despăgubiri este specificată pe polița RCA și anume, echivalentul în lei a 6.070.000 euro.

Pentru ce anume puteți solicita daune morale accidente rutiere sau daune materiale accidente rutiere?

Dacă dumneavoastră (sau un membru al familiei dumneavoastră) ați fost victimă într-un accident rutier este recomandat să apelați la un avocat despăgubiri accidente pentru că acesta va ști exact ce și cum trebuie făcut.

Astfel, puteți solicita daune morale accidente rutiere pentru traumele psihice suferite și puteți solicita despăgubirea cheltuielilor materiale cauzate de producerea accidentului respectiv.

Pentru ce daune materiale puteți solicita despăgubiri în cazul în care nu au fost victime umane?

Se pot despăgubi:

√ Cheltuieli ocazionate de tractarea și repararea mașinii

√ Cheltuieli ocazionate de cazarea si transportul persoanelor afectate de accidentul rutier

√ Alte cheltuieli cauzate de producerea accidentului rutier

Pentru ce daune materiale puteți solicita despăgubiri în cazul în care au fost persoane ce au suferit traume fizice?

Se pot despăgubi:

√ Cheltuieli de spitalizare și recuperare medicală în urma accidentului rutier

√ Cheltuieli cu medicamentele și dispozitivele medicale necesare vindecării în urma accidentului rutier

√ Alte cheltuieli ce au ca scop revenirea la starea de sănătate anterioară producerii accidentului rutier.

În cazul în care în urma unui accident rutier se produc vătămări corporale grave sau chiar decesul, se pot solicita drept despăgubiri accidente rutiere daune morale.

Ai fost victima într-un accident rutier? Contactează-ne acum și află informativ ce valoare poți obține pentru despăgubiri accidente rutiere. Tel. 0770 709 526, e-mail secretariat@bogdansilitra.ro

În cadrul Casei noastre de avocatură, există avocați specializați în obținerea de despăgubiri accidente rutiere.

Persoanele care au fost victime ale accidentelor rutiere au dreptul la recuperarea prejudiciilor cauzate de accident. Indiferent că vorbim de prejudicii fizice, materiale sau morale, victimele au dreptul la despăgubiri în urma accidentelor rutiere.

Cine este obligat la plata daunelor în cazul producerii unui accident cu victime sau vătămări corporale?

Despăgubirile din accidente rutiere se pot obține de la firma de asigurări RCA a șoferului vinovat, ca o alinare pentru suferința cauzată și pentru acoperirea cheltuielilor efectuate în urma producerii accidentului. Este extrem de important să NU semnați vreun act de înțelegere amiabilă cu șoferul vinovat pentru că riscați ca societatea de asigurări RCA să nu vă mai despăgubească!

Cine poate obține despăgubiri RCA în caz de accident rutier cu deces sau vătămare corporală?

În caz de vătămare corporală – orice persoană care a suferit o vătămare cauzată de producerea unui accident rutier poate obține despăgubiri accidente, cu condiția să nu fi fost vinovată de producerea accidentului.

În caz de despăgubiri accidente rutiere cu deces, vor primi compensații rudele decedatului, precum copiii, frații, surorile, bunicii, părinții, nepoții în linie directă, soțul sau soția, concubinul sau concubina, precum și orice persoană care poate dovedi că a suferit un prejudiciu din urma pierderii persoanei respective în accidentul rutier.

În cât timp se pot obține despăgubirile dintr-un accident rutier?

Din experiența pe care o avem în spețele câștigate de către Casa de Avocatură ”Silitră & Asociații” – termenul de soluționare definitivă și irevocabilă (și implicit de câștigarea despăgubirilor pentru accidente auto) este de la câteva luni până la doi ani.

De la ce firme de asigurări poate obține Casa de Avocatură ”Silitră & Asociații” despăgubiri accidente rutiere?

Casa de Avocatură ”Silitră & Asociații”, prin avocații săi, poate obține despăgubiri pentru accidente rutiere de la asigurătorii RCA –Euroins, Omniasig, Generali, Groupama, Asirom, Allianz-Tiriac, Grawe, Axeria și alții.

despagubiri accidente rutiere cu deces

Ai fost victima într-un accident rutier? Contactează-ne acum și află informativ ce valoare poți obține pentru despăgubiri accidente rutiere. Tel. 0770 709 526, e-mail secretariat@bogdansilitra.ro

despagubiri accidente rutiere

Deși încheierea unei asigurări de răspundere civilă RCA este obligatorie, este posibil ca autoturismul vinovat de producerea accidentului să nu dețină o asigurare RCA valabilă. Întrebarea care apare în acest caz este: mai pot fi solicitate și obținute despăgubiri din accidentul respectiv? Răspunsul este: DA, în acest caz, despăgubirile vor fi solicitate de la Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România – Direcția Fondul de Protecție a Victimelor Străzii, urmând aceeași procedură ca și în situația în care autoturismul vinovat deține o asigurare RCA valabilă.

PENTRU CE ANUME PUTETI PRIMI DESPĂGUBIRI ACCIDENTE RUTIERE

√ vătămări corporale sau deces

√ pagube materiale

√ pagube ca urmare a imposibilității de folosire a vehiculului accidentat

√ cheltuieli de judecată efectuate de persoana prejudiciată

În cazul unui accident rutier soldat cu deces: puteți obține daune materiale pentru cheltuielile efectuate cu ocazia înmormântării, pomenirile după datinile religioase, a transportului, a spitalizării înainte de decesul efectiv (dacă este cazul). Daunele morale se pot solicita pentru pierderea persoanei dragi care a decedat în accidentul rutier.

În cazul unui accident rutier care s-a soldat doar cu vătămări corporaledaunele materiale pe care le puteți solicita și obține reprezintă sumele pe care le-ați cheltuit (dovada cheltuielilor se face cu bonuri fiscale și facturi) pentru spitalizare, tratament, transport în scopul vindecării, proteze etc. Daunele morale ce se pot obține în caz de accident rutier cu vătămări corporale se acordă pentru suferința victimei, pentru zilele în care a fost imobilizată la pat și nu a fost capabilă să își mai desfășoare viața în mod normal, ca și până la producerea accidentului, pentru prejudiciile estetice și pentru tulburarea suferită ca urmare a șocului în urma accidentului.

Ce factori influențează cuantumul despăgubirilor morale obținute în urma unui accident rutier grav?

Printre factorii cei mai importanți în stabilirea cuantumului despăgubirilor se numără consistența probelor existente la dosar, atât în ceea ce privește latura penală a cauzei, vizând elementele infracțiunii de ucidere din culpă sau de vătămare corporală gravă, precum și în ce privește latura civilă a cauzei, ce vizează cuantumul cheltuielilor cu tratamentul medical ori cu înmormântarea victimei și cu ritualurile creștinești ulterioare. O mare importanță o au de asemenea, și probele vizând relațiile afective existente înainte de accident, dintre victimă și familia acesteia.

Un alt factor ce influențează valoarea unor daune morale din accidente auto este jurisprudența. De multe ori, instanța de judecată va lua drept model soluțiile și sumele deja stabilite în procese asemănătoare.

Vă prezentăm mai jos câteva dintre cazurile rezolvate de către Casa de Avocatură ”Silitră & Asociații”

Au apelat la un avocat despăgubiri accidente rutiere și au obținut sume importante: